2010-01-12

Jultomte och andra tapeter...

Idag har jag agerat tomte på yngste sonens dagis när dom dansade ut julen. Japp- ni läste rätt, jag var tomte idag! Ingen kunde ha blivit mer förvånad när jag fick förfrågan för just Ann är nog så tvärtom en tomte man kan vara. Antingen ville dom vara politiskt korrekta eller så visste dom att jag inte skulle säga när vid en förfrågan.;)

Kul var det och jag lyckades nog lura barnen för sonen sa inte att det var mamma som var tomten och en flicka undrade var jag hade renarna nånstans.Fick inte tag på svart/vitprickiga tapeter igår. Jag orkade inte leta så länge heller visserligen. Men jag hittade en med cremefärgad botten och svarta stjärnor från Boråstapeter. Tror den blir bra. Maken tycker dock att "cremefärgen" ser "nikotingul" ut och kanske kommer att se konstigt ut ut mot dom andra vita tapeterna. Här ser den inte så bra ut, det kan jag hålla med om men han i affären sa att man inte tänker på det när dom väl är uppe.
Fick en förfrågan om planlösning men jag hittade ingen i datorn så jag fick fota från en folder från husvisningen. Här är entreplanen innan renovering.Här nedan har jag mha paint klippt, klistrat och suddat bort lite väggar för att visa hur det skall bli.
Hantverkarna är effektiva och duktiga. Dom målar lister, element och skåp i rasande fart och imorgon skall det äntligen tapetseras. Jag fotar och rapporterar i vanlig ordning.

6 kommentarer:

Mrs. b sa...

Så roligt med en sån bra progress! Det ska bli kul att se alla tapeterna uppe sen!

Alla bäckar små sa...

Här går det undan minsann, hos oss går det trögt, men snart så är det dax för målning. Om 1,5 vecka flyttar vi. Finally.

Ida sa...

Vad det går undan! Jag är borta knappt 3 veckor och ni är typ klara! Klokt val att anlita folk som hjälper er, det är ju alltid lite jobbigare än man först tror.. :)

Ann sa...

mrs b: tycker jag med. det är ju alltid lite lurigt när man bara ser en provbit.

kram

alla bäckar små: ja det gör det. kul att få allt färdigt. vi KANSKE kan flytta nästa månad. vi får se.

kram


ida: ibland händer det mkt grejer på 3 v. Vi började förra helgen o så mkt har blivit gjort redan.
det är såååå skönt med hantverkare. dom är snabba o tid är ju pengar.
det dom gör där på en dag skulle ta mig typ 1 vecka!

sen har man barn o man blir helt slut o får ångest över allt.

kram

Hallakulle sa...

Tack för planlösningen!
Ni gör helt rätt som tar bort typ 78 dörrar. Förstår verkligen inte vad de skulle med alla dörrar förr i tiden. Hos min mamma tex kan man inte öppna toadörren utan att den slår in i vardagsrumsdörren som alltid står öppen.

Ann sa...

hallakull: det finns inte en chans att vi skulle ha behållt alla dörrarna. jag får nästan lite panik av alla dörrar. och som du säger: dörrar som går i varandra.
tänk vad det skulle smälla i dörrar när mina buspojkar leker. dom skulle förresten bara springa in i alla öppna dörrar förresten.;)

kram o lycka till med flytten!