2009-11-17

Vill ha till nya huset...

Jag håller på att kompletterar min inspirationsmapp. För min egen skull men även för att kunna visa maken så han vet hur det skall renoveras. Han är inte alltid förtjust i mina ideér men har lärt sig att svara: vi får se. Då har han inte sagt nej men ändå inte lovat något.


Jag har oxå lärt mig ett och annat genom åren. Lite fjäsk ihop en fin köttbit och öl så brukar jag få som jag vill. ;)

Vitmålad, liggande panel (ruffigt såklart) och griffelvägg. Det vill jag ha i nya huset. Men som sagt: vi får se....


bilder: Styleroom, Caisa K , Taverne-agency


9 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske är så att jag älskar dina ideer men säger "vi får se" för att jag skall bli mutad med mat och öl :)

Man vet aldrig.

Puss på dig
Maken

Mamamekko / Vit design sa...

Alltid lika roligt att läsa din makes kommentarer på dina inlägg :)
Så snyggt det låter med liggande, ruffig panel. En griffeltavelvägg fixade jag för någon vecka sedan, la ut bilder på bloggen precis :)
Måste vara jobbigt att gå och vänta nu va, förstår att det kliar i inredningsfingrarna :)
kram kram & ha en trevlig helg!

Lillan alias Heffaklumpen sa...

Snyggt! Men du ska nog inte underskata makens list.....:)

Huset vid Kullbacken sa...

Hej på dig! Förlåt, du bad ju mig ta fler bilder på vårt badrum för länge sedan! Känns det fortfarande aktuellt eller har du hittat inspiration någon annanstans? ;) Hur som helst gör jag det gärna men är det ngt speciellt du vill se förutom mattan du pratade om?

Hoppas ni mår bra!
Kram Anna

Mamamekko / Vit design sa...

En svartvit prickig tapet drömmer jag också om, älskar verkligen prickigt. Någon av barnens rum ska få en sådan tapet i framtiden har jag också tänkt, ev. vår framtida hall. Ang. lappar överallt så har vi en av sidorna på vårt kylskåp med lappar, teckningar, vykort uppblandat med fina bilder som jag skrivit upp. Har såna små vajrar med klämmor som håller uppe alla lappar och liknande, så det ser inte så rörigt ut, snarare som ett stort inspirationskollage. Ett tips kanske om du vill hålla reda på lappar på ett lite ordnat sätt ;)

Ann sa...

maken: jag har haft mina misstankar om att du luras.;)
bara vi båda är nöjda så...

puss på dig oxå babe!


mamamekko: ja han är en riktig lusigkurre. man vet aldrig vad han skriver här.;)

griffeltavlor är fina OCH praktiska. lyfter ju rummet och får det att se lite roligare ut.
din vägg blev ju superfin!!
nu vet jag att jag MÅSTE ha en.
(måste köpa hem oxfilé och öl mao)

kram o trevlig helg!!


lillan (aka Barbapappa): jäklar oxå att han har kommit på mig.;)

kram o krysta lungt!!


huset vid kullbacken: ja skulle bli superglad om du visade lite fler bilder på hela rummet.
eller kommer med tips om vad man skall tänka på osv.
och vilket märke ni har o om ni är nöjda. lite sånt info + bilder så är vi evigt tacksamma.
det lutar verkligen åt att vi tar plastmatta. vi vill att pengarna skall räcka till annat oxå.

kram o trevlig helg!


mamamekko: ja visst är det fint med prickigt. kul o tidlös. passar barn men även överallt.
absolut i ett av barnrummen vill jag ha.

kram igen!

martina sa...

Hahah låter som min sambo ju... gissa om han blir trött på allt mitt tjat vill ha vill ha... nu när jag fått igenom att vi ska renovera källaren tror du jag snackar om källaren näää nu är jag inne på köket! Liggande panel är såååå fint, och tyvärr inte sambons stil men jag har börjat strunta i det! Har nytt lösen maila mrs.mammon@hotmail.com

Anonym sa...

Ann; Hej vännen!
Tyvärr har jag ingen aning vart mattan kommer ifrån, jag har faktiskt undrat detsamma. :) Är ju inne på att köpa Ikeas Stockholm RAND men denna på bilden ser vitare ut. Fast den lät väl kosta desto mer med. :S
Hojjta gärna om du får veta. :) Man kan ju alltid mejla dem på Elle interiör och fråga....

Här har det väl varit bättre men men, sånt är livet. :) Allt bra med dig? Kan tro att du samlar massa inredningsinspiration och smider stora planer nu. :)) Kul för er! :) Som du har längtat!! Tänk att få inreda sitt EGET hus! :)

Själv går jag mycket i golvtankar just nu. Alltså, jag vill ju ha trägolv helst. Men så vill ju inte Mattias det. Och nu i helgen var vi hos några bekanta som typiskt nog lagt in trägolv, så FINT och så MJUKT att gå på. Mannen i huset driver ett sågverk och vi får handla golv från dem till ett bra pris. Gissa om man blev sugen!!?? Men som sagt, inte M. :(( Tänk, vad mycket lättare det skulle vara om vi ville mer samma med inredningen. Nu måste jag släppa trägolvet en gång till, suck suck!!

Sen skulle jag vilja ha industrigolv (prickigt du vet) någonstans med. Det är så sablans snyggt! Det vita är ju ruggigt snyggt. Men M skulle aldrig gå med på det. Jag har själv städat ett sånt golv och det går ju fint. Har du några bra tips på hur man övertalar en gubbe, meddela mig snarast!! ;))

Ha det allra bäst! Vi hörs...

Kraaam

Måste kika på märklarbilderna nu. :)

Ann sa...

malin: hej där!
jag älskade mattan! det var precis en sån jag letat efter! randig och stor o fin. men det är som du säger: den är nog svindyr. den SÅG dyr ut. hade den inte varit dyr så tror jag att fler i inredningsbloggospfären hade haft en sån. men den randiga från ikea (stockholm) är oxå fin, men den fr Elle var finare.


själv vill jag ha vanlig enkel vitpigmenterad ekparkett. det vill min man oxå. fattar du? en sån stor sak o vi är överrens. men jag gillar oxå trägolv men det gör INTE maken. men det är ok, det funkar med vitoljas ek. jag vill ha neutral golv som inte syns. att vitpigmentera gör att det ser lite slitet ut. tror jag.

min man gillar inte heller gummigolven. jag har ändå visat en massa fina bilder för honom men nej- det är inte fint säger han. ok- jag överlever. kanske kan man ha det i källaren? han tycker nämligen att det är för mkt industrikänsla över det hela.
jag själv älskar industri-inredning.

jag är så glad över att jag o maken är så överrens nu för tiden. men jag tror att han "litar" på min smak nu. eller så har han vant sig. eller så är han inte så jätteintresserad utan vet att det blir fint i slutändan.

kram o ha det fint!!!