2009-10-21

Så mkt att planera och så många ideér...


Just när vi hade givit upp om hoppet att vinna en budgivning med den budget vi hade i tankarna så VANN VI! Trodde aldrig det! Vi gick och kollade lite snabbt på huset förförra veckan och var väl intresserade men inte så värst hoppfulla så känslorna för huset var lite svala. ( i förebyggande syfte så man inte skall bli besviken igen) Liknande hus i samma skick, i samma område hade gått på alldeles på tok för mkt. Vi avvaktade och bjöd och vann.

Visst är det mkt att göra för huset är gammalt och inget är gjort sen det byggdes, men läget var ju bara så bra. Nära skola, skogsglänta på baksidan och beläget i slutet på gatan vid en återvändsgränd. "Charmigt hus med potential för den händige" som mäklaren uttryckte det. Men det var ju det vi ville. Renovera och få som vi vill. Eller ja- någorlunda iaf. Jag och maken har ju lite olika smak.;)
Här är det 2:a köket på finns på övervåningen. Huset är tvåfamiljshus. Detta rum tänkte vi riva ut helt och göra om till lillebrors rum. Då kom jag att tänka på senaste Family Living där det var ett gammalt kök som med små medel gjorts om till barnrum.
Varför riva bort allt när man kan återanvända och få ett roligare rum? Visade lillebror bilden och han är med på noterna. Det är klart man skall anpassa inredningen och stilen efter huset tycker jag. Jag älskar dom där gamla handtagen! Kommer nog att bli bra. Och billig lösning.11 kommentarer:

Alla bäckar små sa...

Läser din blogg emellanåt, men inte lämnat nåt avtryck, men nu så. Grattis till huset! Himla roligt att få renovera och fixa, och visst var det en rolig ide í Family living med gamla köket. Ska bli spännande att följa er renovering.
Har själv köpt ett radhus som vi ska fixa till, men långt i från så mkt som ert. Men kul ska det bli.
Ha det gott.

Ann sa...

alla bäckar små: jag läser även din men är så dålig på att kommentera. det är alltid kul med kommentarer och jag skall bli bättre.

grattis själv till radhuset! kul!! skall följa din flytt och grejandet.
visst är det mkt vi har framför oss. men nu är vi rutinerade och har gjort en plan och vet hur man fullföljer och prioriterar. vi skall börja innan vi flyttar in.
så det skall nog gå bra!

kram o lyckat till med din flytt!

Ida sa...

Jättejättegrattis!!! :)

a-k sa...

Det kommer bli så spännande att följa denna renovering!

Mari sa...

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Va kul att ni äntligen fått Ert hus.

Nu är det bara att börja fixa igen då...kul men ack så jobbigt men huset är ju stort så allt behöver ju inte ordnas på en gång. Rom byggdes ju inte på en dag eller hur?

Ska bli spännande att följa Ert projekt.

Kram o ha det så bäst!

hallakulle sa...

Så himla kul!!!!!
Ser fram emot att följa förvandlingen till ert drömboende! Stor krm

Ann sa...

ida: tack för gratulationen! det skall bli jättkul! ja- ni vet ju själva. jobbigt men kul att få som man vill.

ha det fint!


a-k: ja visst skall det bli kul. roligt att fler tycker det oxå.
men man har ju begränsad budget men då får man vara ännu mer uppfinningsrik.

ha det bra!


mari: tusen tack! ja- du vet ju hur mkt jag har längtat efter "ett riktigt hus". men det menar jag att det är nu det känns på riktigt. att plocka upp allt och göra sig hemmastadd. inte som nu att man har väntat.
visst kommer det att bli jobbigt men vi är ganska luttrade nu och har en renoveringsplan, budget och prioritering. så det skall nog gå bra.

ha det bra o sköt om dig!hallakulle: tack tack! vi kommer att göra så mkt vi kan själva. det är mkt men det kostar så mkt mer att köpa färdigt här utanför göteborg. men det är ju kul för man får som man vill. eller någorlunda då eftersom man inte är miljonär.

kram o lycka till med ert letande!

nadia sa...

Å så underbart med ett eget hus! Supergrattis!!! /nadia

Lillan sa...

Vad spännande, ska bli kul att komma och inspektera, bra läge i förhållande till skolan också!

Ann sa...

nadia: tack så mkt! det skall bli sjukt kul!
men det är mkt att fixa till. man blir nästan lite matt av tanken. men kul o vi är ju vana nu.

ha det bra.lillan: ni är så välkommna så! nu så blir det lite större så vi kan bjuda hem folk. utan att det känns klaustrofobiskt.;)

men det är renovering som gäller innan vi flyttar in. lika bra att ta allt (nästan) på en gång. så slipper man ha eländet hängande över sig.
det är så fult o sunkigt där nu så det kommer att bli stor skillnad när det är färdigt. DÅ får ni komma. det kommer att bli så mysigt o fint. det kan jag se framför mig.

kram kram så länge!

martina sa...

Är inte så flitig på att gå in på bloggar längre men var ju tvungen att gå in här och se hur det står till med dig och nu ser jag att ni har köpt ett hus, wow grattis! Då måste jag ju in här oftare för att se vad ni ska hitta på, alltid roligt att följa renoveringsresor... KRAM