2009-09-27

Helgen som gått...

Nu i helgen har jag varit gräsänka. Maken har (är) på jägarkurs!!
Ja- jag vet, det är inte klokt. Min man skall ta jägarexamen.

En sak är som måste poängteras är: JAG tar INTE hand om styckningen eller liknande. Jag vill ha mitt kött som ett sånt paket man får med sig hem från ICA-charken.

Nej- våfflor i mixform är mer min grej. Igår kom mina föräldrar över för våffelfika. Jag har lånat deras våffeljärn och inte lämnat tillbaks den. Det var när jag flyttade hemifrån för över 15 år sedan! ;)

Våffeljärn i gjutjärn är det bästa man kan ha! Mina föräldrar tycker att det är en ok deal att dom kommer några ggr/år och blir bjuden på våfflor i utbyte mot "lånet" av våffeljärnet.
Den här söta saken köptes till barnen igår. Dom frågar alltid vilken dag/datum/månad det är. Nu kan dom se. Skall köpa en klocka oxå så dom lär sig. Vet vilken det är men kommer inte ihåg var jag sett den.

Nu är det dags att göda barnen. Trevlig söndag på er alla!
6 kommentarer:

a-k sa...

Men det ingår väl slkat och styckning även i jägarexamen? jag har själv varit med och slaktat lammen som vi hade när vi bodde iskogen så jag har ganska bra pejl på det där. Du får se fram emot att gott viltkött ni kommer få äta framöver. Har ni hittat någon resa ännu? Jag rekommenderar som sagt inte våra öar till dig som jag skrev på mina kommentarer, på grund av barnens ålder. Ni har inte funderat på Egypten? Vi var i Sharm el Sheik för några år sedan och tyckte det var helt ok. Bra avstånd, bra snorkling, en hel del att göra och bra prisvärd mat med blandade kök. Men turistigt, det får man vara beredd på. Wåfflor hur sugen blev jag inte nu! Åker själv till Alingsås vilken dag som helst nu, fast helst klart väder och fullmåne för att gå på Lights in Alingsås.

a-k sa...

Här gick det fort ser jag, hoppas du kan läsa mellan alla stavfel ;-)

Ann sa...

a-k: jo då han kommer att få "fixa till köttet själv".
jag lagar bara mat av det hela.
viltkött är ju sååå gott. skall bli spännande och se om det blir ngt iår.

nej- vi har inte hittat ngn resa o ser inga i sikte heller. vi får helt enkelt vänta o se.
har oxå hört att egypten passar barnfamiljer. kollade upp lite priser igår o det var ju inte billigt precis.

ja- nu är det lights in alingsås. vi kommer väl att gå sista dagen som vanligt. man blir hemmablind o tänker: vi tar det imorgon!;)

kram o tack för tipsen!!!

Anonym sa...

Herre jösses vad sugen jag blir på våfflor nu! Fy på dig! Jag har ju mammakilon som ska bort.

FURNISH.etc inredningsblogg sa...

Åh vilken charmig liten klocka, vart har du hittat den någonstans?

Svar; Ja, visst är det ett kanonpris på fåtöljen. Nästan att jag tappade hakan, hade räknat med minst 500 för den, men 249, väldigt bra! :) Ha en fin kväll! Kram Emmy

Ann sa...

hallakulle: det var supergott! och usch för mammakilon. dom sitter som berget tyvärr. ett litet råd till dig. trots att man går ner sina kilon så ser kroppen inte likandan ut.
köp nya kläder ist för att försöka kämpa dig in i dom gamla. inte en helt ny garderob men kämpa inte för mkt med alla plagg. typ lilla bikinin går ju helt bort o in med hipsters. du förstår va?;)

kram


emmy: jag tokgillar stolarna. nu får dom inte plats här men en dag. och det ordinarie priset var ju oxå bra.

kram