2007-07-28

Blåbär är sååå nyttigt!

Slötittade på Morgontv i TV4 nyss och det var en kostrådstant/kokboksförfattare med. Hon talade varmt om blåbär och hur nyttigt det var.

Vet ni att en handfull blåbär är lika nyttigt som 4 (!) port broccoli!!
Jag älskar broccoli men 4 port får man ju inte i sig så ofta. Barnen tror/tycker att nyttiga grönsaker är lika med äckliga grönsaker.Men detta skulle man kunna få i dem. Kanske...
Hon tipsade om en nyttig fruktsmoothie att börja dagen med.
1 dl cashewnötter
2 msk honung
1 banan
3 dl blåbär
saften av ½ citron
1 liter havredryck
Blandas med stavmixer. Gott, nyttigt och enkelt!

Hittade även på TV4:s hemsida ett mindre nyttigt recept av söta Leila Lindholm som jag tänkte baka ngn dag. Smulpaj med blåbär och citron.Se recept här.
Supersöta Leila och hennes bakverk. Jag älskar hennes program! Det spelar ingen som helst roll vad hon bakar el. lagar för mat för det ser så mysigt ut när hon grejar, särskilt hemifrån hennes kök. Hon har en babyrosa SMEG-kylskåp som är så fin! Helt enkelt så gillar jag hennes sköna stil!

bilder:tv4

4 kommentarer:

Mariakoden sa...

Det där om blåbär hörde jag! Helt otroligt!!! Å Leila är så bra!!! Står bara inte ut med att hon ska Flörta mot kameran...Ahhh. Det stör jag mig på! Men hon är verkligen härligt inspirerande!!!!!
Nu ska jag vila, det var kul i går, det känns idag...inte, har faktiskt inte huvudvärk alls...bara trött...Kram!!!!!!!

ann sa...

mariakoden: när jag var på Ica för att köpa blåbär var dom slut!! Tydligen fler som sett inslaget ;) Jag köpte frysta blåbär o hallon så nu har jag druckit flera nyttiga drinkar o barnen tycker att det ser döäckligt ut ;)
Jag gillar Leilas sätt att "ta plats" och synas. Inspirerande för mig som är tvärtom.
Drik lite blåbärssmoothie så blir du pigg som en mört ;)
ha det bäst!
kram

mammamedmera sa...

Jag gillar din blogg. Hittade hit genom Åsa S. Jag såg också programet på blåbär och blev lika förvånad som du över att det är så nyttigt med blåbär. Har redan planerat hur jag ska plocka mängder när vi åker på semester till Dalarna om en vecka.
Ha det bra!

ann sa...

mammamedmera: kul att du gillar min blogg! Såg idag att ICA fått in nya blåbär så jag köpte på mig ett litet lager. Kanske skulle man oxå ta en tur till skogen. Problemet är att jag kommer att gå vilse antagligen ;)