2010-02-11

Dörrar och fönster...

Vi har beställt nya fönster till huset. Tanken var att vi skulle byta till våren/sommaren men vi kände att det blir så trist att inte kunna avsluta nedervåningen helt förräna fönstrena är bytta. Det hade ju blivit karm/foderlöst runt alla fönster. Vi köksbänken hade vi inte kunnat kakla.

Sagt och gjort och förstren och altandörren är på väg (lovade dom iaf) till nästa vecka. Det blev enkla vita, spröjslösa för att skapa lite funkiskänsla. Passar oss och vår stil bäst.


Det blev en helglasad altandörr. Fönstrena är i samma stil.


Ytterdörr har vi INTE beställt ännu, bara tittat på. Kan inte riktigt bestämma mig. Vi vill få in så mkt ljus som möjligt för det är inga fönster i hallen. Men hur mkt mer/mindre ljus får man egentligen med dom olika dörrarna? Skiljer det verkligen så mkt?

Den klassiska modellen som dom flesta väljer till nyrenoverade hus. Men "alla" har ju den. Jag vill vara lite annorlunda.;)
Jag är lite sugen på nån av dessa. Med en rak fönsterlinje. Så barnen ser ut oxå.Vet ej vilken det blir. Kanske är det inte så fasligt mörkt när vi målat om i hallen och man inte behöver få in så mkt ljus? Vi får se efter hall/trapprenoveringen.

6 kommentarer:

Alexandra sa...

Jag förstår dig,man vill ju inte ha som alla andra.Jag tycker dörren längst ner var fin.Just för att det var en sån smal fönsterspringa.Lycka till med valet!!

Anonym sa...

Den sista bilden med smal linjen är cool som helst. Jag har sjuka inbillningar för inbrottstjuvarna, den sista verkar inte göra det lätt för dom... Verkar vara din smak, tror absolut att den kommer att skapa en funkis känsla/ malin

Mari sa...

Skönt att få dit nya fönster när ni ändå håller på att bråka där nera, trista att börja om igen.

Blir nog säkert snyggt med fönstren du tänkt. Har själv spröjs nu och det passa på detta huset men annars är jag inte så mycket för det....jo där det passar men en del sätter det där det ser helt galet ut.

Att välja dörr är inte lätt men gillar de med långa smala fönster, läckert och inte för mycket insyn.

KRAM och ha en bra helg!!!

Ann sa...

alexandra: nej- man vill ju inte ha som andra om man kan välja.
skönt att fler känner så. den smala föll jag oxå för.

kram o trevlig helg!


anonym/malin: inbrottstjuvar skrämmer mig oxå, men jag är mer rädd för källardörren, den måste bytas ut o införskaffas larm.
men den nedersta skulle väl passa bäst ihop med raka linger o enkla fönster.

kram på dig!!


mari: ja visst är det lika bra? dom var jättedåliga o typ 50 år gamla. så det BEHÖVS verkligen!

spröjsade fönster är superfint i rätt hem. men inte till min stil o detta hus. men som du säger så är det så fult när man har såna där löstagbara i "fel" husmodell bara för att ha spröjs.

vi bor längst in på en återvändsgata så det är inga förbipasserande så insyn är inga problem. men den sista är verklgien snygg, känner det mer o mer. och bra pris oxå.

kram o trevlig helg!!

Anonym sa...

Se till att insidan på dörren är vit (om du nu tänkt välja annan kulör på utsidan), det gör mer än ljusinsläpp. Vi valde svarta dörrar med vita insidor, det blev kanon, både från insida och utsida. Frostat glas ger ganska lite ljusinläpp, så bättre med smart belysning som reflekterar det vita... Lycka till, och tack för en rolig blogg!

Ann sa...

anonym: tack för dina tips o vänliga ord!
vi har tänkt oss en vit dörr ja. och har köpt större fönster i trappan för att få in ljus. och vita väggar i hall o trappa. hoppas detta räcker.