2010-01-09

På köpet...

När vi köpte huset fanns det lite grejer som jag hoppades att dom skulle lämna kvar. Tyvärr tog dom med sig Stringhyllan som låg i källaren och såg övergiven ut.

Men jag får glädja mig åt denna hylla som hängde kvar. Har velat ha en sån länge och nu fick jag den alldeles gratis. Eller gratis och gratis. Det beror ju på hur man ser det. En del skulle nog säga att jag fick betala ett helt hus för den.;)Snygg, rejäl och tidlös. Tycker jag. Vår snickare däremot trodde jag skämtade aprillo när jag blev överlycklig över att den hängde kvar.

En likadan ny finns att köpa på Essem Design och modellen heter Nostalgi. Den har funnits i sortimentet sedan 1937. Hyllan är formgiven av Gunnar Bolin och hade sin storhetstid under 40- och 50-talet. Efter det låg produktionen mer eller mindre nere fram till mitten av 90-talet.
10 kommentarer:

Alla bäckar små sa...

haha, varför fattar inte killar sånt där, att man kan bli glad över sånna där saker..? :-) I vårt hus lämnade tanten som haft det inget roligt, bara en ful ful ful garderob i körsbär, som jag genast blev irriterad över att vi måste forsla bort.
Well..jag är iaf tokglad att du skriver så mkt inlägg nu, alltid lika roligt att läsa dom. Kram

Ann sa...

alla bäckar små: nej, män fattar inte dom små sakerna i livet.
som tur är så finns det inget i huset som låg kvar o skräpade.

tror att denna lilla hängare kommer att bli fint. Vi skall ju ha skjutdörrsgarderober så man slipper se alltför mkt att klädoordningen. (sånt stör mitt humör mkt) så denna hängare är tänkt för gäster.

kul att kunna inspirera. och jag är hemma mkt själv nu när maken snickrar, därför blir det fler inlägg. och att jag har ngt att skriva om. det är annars ett stort problem.

kram

Alexandra sa...

Jag tyckte också den var fin och cool.

Ann sa...

alexandra: då är vi två.;)

Camilla sa...

Superfin.. förstår att du blev glad!

Synd dock på stringen!!

Ann sa...

camila: visst är den fin? och jag ångrar mig så att jag inte frågade om Stringen. den låg här läääänge i källaren och var ej uppsatt. den så så oälskad ut att jag befarar att den kan ha blivit slängd faktiskt.;(


kram

a-k sa...

Jamen det är väl klart att man köper ett hus för att få en så snygg hatthylla ;-) (säger man hatthylla fortfarande?)

Ann sa...

a-k: ja visst är det tur att man fick med hatthyllan? annars vette sjutton om vi skulle ha slagit till.
Hatthylla är precis som handskfack! man säger det o alla förstår det, men ingen har handskar i dom.;)

kram på dig!

Caroline sa...

Så snygg hylla.
Hoppas tanden kryar på sej!

Kram!

Ann sa...

caroline: ja visst är den?
nu mår jag tack o lov mkt bättre.

kram