2009-10-18

Lights in Alingsås...

I lördags var en sån dag man undrar hur man skall klara av att hantera sina barn när dom blir tonåringar.

Dagen började bra tills dom skulle städa upp efter sig. Det såg ut som en Legogranat hade sprängts i deras rum och varenda centimer var täckt av legobitar. Men det ville inte äldste sonen. Nej- varför skulle han städa upp legobitar efter sin kompis eller lillebror? Han bara tvärvägrade att städa efter andra utan han ville bara plocka undan efter sig. Hur han skulle veta vilka bitar han lekt med förtäljer inte historien.

För att göra storyn kort så kan jag gå till slutet direkt. Det slutade med att han skrek sig hes, blev genomsvettig och fick huvudvärk pga all ilska. Synd att han inte lade att den energi på att städa upp.

Så när mamma ringde och undarade om jag ville gå på Lights in Alingsås så tackade jag genast ja och lät barnens far ta hand om "solstrålarna".
Ljuslingor, mörker, min kamera och jag som fotograf ger inte bra bilder. Jag fick fota blomarrangemangen som finns lite överallt i stan. Så mysigt så. Bättre bilder finns här. Eller om ni är i närheten av Alingsås så besök gärna stan och ta en fika på mysiga café Eksted´s.

5 kommentarer:

Erica sa...

känner igen det där lekokaoset! Min dotter som är 4,5 år har ärvt sin pappas lego som han hade när han var liten, så det är en hel del! när lovisa ska leka så häller ut allt på golvet och är inte ett dugg sugen på att hjälpa till att plocka upp efteråt. Det blir massa tjat varje gång! Fram med dammsugaren!!! :-)

Mari sa...

Hahaha! Det där känner jag igen. Jag hämtade sopborsten och skyfflen en gång och började sopa upp allt och slänga då blev det annat ljud vill jag lova:-)

Gott att bara kunna stänga dörren och ge sej iväg på nåt mysigt och eget, den möjligheten hade aldrig jag eftersom jag var själv men gå ett par varv runt huset kunde jag kosta på mej för att varva ner.

Tyvärr ska jag inte åt det hållet men hade varit trevligt att komma iväg lite nu känner jag.

Dimmer är bra men tyvärr har man inte användning för dem så länge till om man inte hamstar en massa vanliga glödlampor, surt som attan.
Ha en sladdlös till min belysning under köksskåpen, perfekt.


Ha en bra dag och kramen!

Ann sa...

erica: ja du känner onekligen igen problemet. vi har ett mini-legoland här hemma. det roar barnen i timtal men tyvärr är inte städningen lika kul. jag är ändå ganska snäll o låter det mesta vara framme. man skall kunna gå i mitten av rummet till sängen från dörren iaf.;)

kram o ha det bra!


mari: folk med barn känner alla igen legoproblemet. kul att ta fram men inte lika kul att stada undan.

det var jättemysigt och skönt att bara gå iväg. det är väldigt lyxigt det är jag mkt väl medveten om.

åh- menar du att man inte kan dimma om några år. måste köpa ett lager för jag älskar dimmer. men det måste komm ngt annat som ersätter eller hur?

annars skall jag uppfinna det!;)

kram o ha det bra!!

a-k sa...

Pappa och barnen städar och Mamma går på ljuspromenad. Det låter bra tycker jag ;-)

Ann sa...

a-k: ja- precis som det skall vara eller hur?;)
nej- ärligt talat så har han mer tålamod o pratar till sig lösningar bättre än mig. jag blir för arg för fort o så grälar vi, jag och barnen. min man är aldrig arg. han är alltid lugn o sansad. dom går bättre ihop.

kram o ha det fint!