2009-07-04

Altan och värmeslag...

Idag är det en gladare Ann som skriver. Det finns ingen anledning att deppa ihop helt när det är helg, varmt och maken bygger altan.

Vi satsar vidare på vårt lilla radhus för även om vi köper hus så sker ju inte flytt förrän tidigast efter sommaren. I bästa fall. Så maken sliter och för att fina solstolar skall komma till sin rätta.

Vi har valt att bygga sittbänkar (efter att ha sett det hos husnr8) längs hela ena sidan. Vi märker redan att det var en kanonidé! Barnen sitter där och man har hur många extra sittplatser som helst. Eller så kan man bara ligga där och sola och slappa.


Det skall byggas spalje, bord och flyttbara sittbänkar oxå men idag är det välbehövlig vilodag.


På framsidan byggdes tak över den befintliga altanen. Vi äger ingen stege och maken gjorde en egen konstruktion bestående av en vinglig stol på en lodrätt stående trälåda

Av detta blev jag påmind om att kolla upp våra personliga försäkringar och villkor....

11 kommentarer:

martina sa...

Ah där ser jag era SNYGGA solstolar... och vad ni är fltiga då, kommer bli bra!

Ann sa...

martina: som sagt så älskar jag dom.
nu är maken så snäll och bygger en altan så jag kan ligga där och jäsa i mina fina o bekväma stolar.
har inte ångrat en sekund att jag köpt dom!!

kram

Mari sa...

Härligt att du är gladare nu. Det gör ni rätt i som bygger altan det höjer ju även värdet på radhuset och sen har ni hela sommaren kvar att vara där som du skriver.
Gott med tak över en av altanerna blir mer ombonat då.

Smart med sittbänkar och att kolla upp livförsäkringen är ju ännu smartare....verkar lurigt det där med vingliga stolen.

Nu är det bara två jobbardagar kvar....sen är det SEMESTER.

Ha en bra dag och kramar!!

Anonym sa...

Ann; Nu är det färdigt och jag blev jättenöjd med pysslet. Visar på bloggen snart såklart!:) Är helt kär i virkat nu. :D DU behöver inte känna dig ensam!! Känner samma, har massor idéer men kommer inte till skott. Det är trist att på i en liten by på det viset. Har man inte material hemma så blir de tinget fixande. Man måste jämt till en större by eller stad när man ska ha något. Hoppas du får till en "fixarstund" snart. :) Man blir ju så GLAD när man får göra något inredningsmässigt och förhoppningsvis nöjd ovh glad efteråt. :) Kram & må så gott!

Jag vill med ha altan!!
AAAAAVIIIIIIIIIS!!!

/malin I&D

Anonym sa...

Det ser lite riskabelt ut där på stolen. ;)

/Malin I&D

Mrs. b sa...

Surt med huset.... Men, det är väl inget att göra åt när det inte går att påverka själv. Hoppas verkligen ni hittar något ännu bättre!
Altanen ser fin ut! Men ni får ju skaffa stege - det där balanserandet ser ju livsfarligt ut! :-)

a-k sa...

Vilken kul idé med bänkarna, det ser ut att bli riktigt bra.

Ann sa...

mari: tack för dina ord.
jag försöker se framåt och hoppas vi hittar ngt snart. man var ju så inställd på att flytta så nu känns det som vi bara väntar på ett hus att flytta till. måste ställa om hjärnan.
men nu är det sommar så nu njuter vi i dom fina solstolarna!!
sittbänkarna är bara så bra o jag kommer alltid att ha såna på min altan!

kram kram

malin: såg din fina kudde! cool idé! själv har jag en idé som jag skall syssla med under sommaren. tror det blir fint. annorlunda o eget iaf.

kram o må väl!!!

ps. han kom ned helskinnad iaf. ;) men stolen blev lite vinglig (are)


mrs b: väldigt surt med huset ja. har inte kommit över det än. just för att vi hade haft råd. men men det var inte meningen som alla säger.

vi har inte plats med stege. vi hade dubbelgarage innan + att maken är fiskeintresserad så det lilla förråd vi har är helt belamrad. vi får köpa det sen. trodde inte vi skulle behvöa stege här.;)

kram


a-k: sittbänkarna är en riktig hit här!! skall köpa lite dynor till oxå så blir det lite mer ombonat. men först skall altanen bli klar.

kram

Camilla sa...

Åh, det blev ju jättebra & vad kul att kunna INSPIRERA :) Det blev jättebra med en gång emelann 2 sittbänkar... ja, visst är den bra att ha. Mina barn sitter jämt på våra o extra platser är guld värt att ha!

martina sa...

Du jag glömde ju skriva vilken grym karl du har som sliter så där hemma, när det är dags för vårt bygge av trädäck nästa sommar så får vi ha dit lite hjälp! Men funderar också på inbyggda sittplatser så, ser fram emot att se hur det blir!

Ann sa...

camilla: ja det blev kanon. men vi har tyvärr inte hunnit färdigt ännu. regn o rusk har gjort det svårt att avsluta. men nu är det inte mkt kvar.
och ja- vi valde att göra en gång i mitten annars så hade det blivit lite konstigt för då hade vi fått kliva av vid grannen. ;)
från början skulle jag visa bordet ni har o det var då vi fick syn på sittbänkarna. men jag kommer att "få" bordet oxå. tur för mig att du grejar så jag har bra bilder att visa maken.

tack för dina ideér!!martina: jag har tur jag vet!!!
fattar du vilken tur jag har som har en så väldigt händig man??
trodde att jag träffade en it-nörd så visade sig att han är värsta snickaren. han är värsta kapet alltså!! ;

kramen