2007-05-07

Vit kladdkaka...

Har bakat i helgen igen. Denna gång blev det en enkel variant på Vit kladdkaka. Det finns ju en med ännu mera choklad i och glasyr. Den är himmelsk god säger mina arbetskamrater men det kändes lite överdrivet att baka den en vanlig söndag.

Då passade denna lite "nyttigare" variant bättre och var också supergod, fräscht och framförallt enkel att baka.

* 100 g Vit choklad
* 50g Smör eller margarin
* 2 dl strösocker
* 200 g Kesella lätt
* 2½ dl vetemjöl
* s aft och skal 1-2 lime
* 2 tsk vaniljsocker
* 1 tsk bakpulver
* ½ tsk salt


Tillagning:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (jag tog kokosflingor och det blev "gôrbra"
Smält chokladen i vattenbad och smöret på låg värme i en kastrull. Rör socker och Kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga.
Riv skalet av limen och pressa därefter ur saften. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner det i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var bor du?
Kan jag komma förbi å smaska lite...=)
Har smakat vit kladdkaka en gång å det var sååå gott!!!!!
Hoppas du har det bra...Har du sett om filmen...The Holiday alltså???
jag måste se den snart igen...GUD så bra hon är, Kate Winslet!!!!
Kram!!

Mie sa...

Hjälp, vad gott det låter! Och du, perfekt med kakrecept utan ägg eftersom sonen är allergisk. Den ska absolut testas!
Kram

Ann sa...

mariakoden: Jag tror jag bor långt bort och även om du bott nära så är det ingen ide att komma förbi för kakan uppäten ;)
Hmmm- filmen har jag sett 1 gg och det räcker gott o väl men jag håller med om att Kate var bra.
kram

mie: den var god och nu när du nämner det så hittade jag den på en allergisida första ggn. Testa den för man kan inte misslyckas och supergod. Obs! Kakan skall vara kladdig när du tar ut den för den stelnar till sig när chokladen kallnar. Ifall du inte visste(gjorde inte jag iallafall)
kram o hej!