2007-05-06

Filmrecension light...

Har sett 2 filmer denna helgen. Nytt rekord för iår, men det beror nog på att den ene filmen hade jag påbörjat 2 veckor tidigare. Så 1,5 film är mer korrekt.

Såg äntligen klart The Holiday- inte riktigt my cup of tea. Gillar inte den sk snyggingen Jude Law heller. Har oerhört svårt för den mannen (män har en tendens att bli väldigt fula i mina ögon när dom ljuger och kn****r runt) Visserligen har inte detta ngt med filmen att göra men det är viktigt för mig att gilla personerna IRL för att känna sympati med dom. T ex tyckte jag bara det var rätt åt honom när hon (Cameron Diaz) lämnade honom och blev besviken när hon ångrade sig. Tror inte att det var detta som storymakarna tänkte sig.
Storyn var ointressant och förutsägbar och antagligen var inte jag målgruppen för tanken är nog att man skall luta sig bakåt och njuta okritiskt av filmen .
Betyg: 2

En film jag kan rekommenderar varmt är The Departed med Leonardo DiCaprio, Matt Damon och den briljante Jack Nicolson. Filmen vann mycket välförtjänt 4 Oscarsstatyetter. Skall inte gå in närmare på vad filmen handlar om, utan jag rekommenderar er att se den om ni gillar drama/thrillers.
För bättre än så här blir inte en film i den genren!
Betyg: 4+

4 kommentarer:

Mariakoden sa...

Nä fy vad du e snål med poäng...;)
The Holiday får en 4 av mig...
Håller med dig annars i det du skriver om Jude... Har åxå svårt för honom...Hade han inte kunnat vara trogen mot Sienna å så att de hade fått va lyckliga i alla sina dar.....
Kram på dig!!!

ann sa...

mariakoden: kan hända att jag var väldigt kritiskt när jag delade ut poäng för jag har försökt att kolla på filmen lite då och då i 2 veckor så stämningen var bruten. En annan bidragande faktor var ju fähunden Jude, han får mig på dåligt humör med sitt charmiga leende. Jag står emot och tänker inte mjukna så det så ;)
(hade Jude blivit ensam o övergiven hade filmen lätt fått en 4:a) he he

Mia sa...

Inte dåligt med två filmer på en helg! Men Holiday är alltså inget du rekommenderar...endast om man söker en "lätt" film?

ann sa...

mia: Jag tyckte den var så där och min svägerska som rek. och gav mig filmen älskade den! Så vill man se en lätt (lite fån-rolig) film så visst funkar den.