2007-04-05

En liten undran...

Mina barn älskar att titta på TV och filmer och jag undrar om dom kanske tittar för mkt. Min arbetskamrat låter sina barn titta max 1 timme/dag och hennes barn är äldre.
Är det fint väder får dom leka ute och film tittar dom på när det regnar eller när vi inte gör ngt speciellt. Jag tycker inte att mina barn tar "skada" av att titta.
Vilka regler har ni andra?

8 kommentarer:

Lillan sa...

Mira älskar ju också att titta på tv som du vet.
Vi har ingen tidsgräns satt, ibland blir det nog lite för mycket....
Brukar bli ca 0,5-1 h Bolibompa på morgonen samt ungefär det samma på kvällen innan läggdags.
Ojdå, det blir visst 2 h om dagen om det vill sig riktigt illa, det är ju ganska mycket....dåligt samvete rycker in känner jag men så är det vi har det i alla fall och hon verkar inte ta skada.
Kram
Lillan

ann sa...

lillan: ja men vad skall man göra åt det? Dom tittar ju åtminstone på barnprogram och så hinner man duscha, laga mat och plocka undan. Vad sjutton skall man annars göra 7.30 - 9.00 på söndagmorgon tex??

Linda K sa...

jättesvårt. sonen kan sitta hur länge som helst. fast om vi har varit ute och lekt och gjort en massa annat också tycker jag det är ok att han hänger framför kalle katt medans jag hinner göra annat. ofta gör han ju lite annat samtidigt.

ann sa...

linda k: ja visst är det ok för dom att titta så länge dom är nöjda. Man kan ju inte underhålla dom jämt? Fast min duktiga arbetskamrat hittar på så mkt med sina barn, på sin lediga onsdag har hon tvättat,städat,handlat, varit och simmat och kommer in vid lunchtid med en nybakad kaka till jobbet! jag överdriver inte ens!

Lillan sa...

Fruktansvärt med sådana där arbetskompisar!
Det där hade nog tagit mig 2-3 dgr att jobba igenom med barn i släptåg även om min dotter är den snällaste i hela världen och väldigt lätt att ha att göra med....
Lillan

ann sa...

lillan: dessutom bäddar hon alla sängarna och städar undan i köket innan hon går till jobbet varje dag. Huuuur lyckas man med allt det? Man ska inte jämföra sig med andra jag vet...men det är svårt att låta bli...

Jonna sa...

En regel kan vara att de får titta lika länge som de varit ute... Fast det är inte så lätt när det regnar. Och vem har egentligen koll på tiden?! :)

ann sa...

jonna: jag är så glad när dom är "tysta" och vill ju inte gå till TV:n och stänga av och säga: nu räcker det för idag! Fatta vilket liv det skulle bli ;)