2009-09-16

Inget hus denna gången heller...

Det blev inget husköp denna gången heller. Priset blev tokhögt. Såååå fint var det inte. Eller det var ju inte så fint alls nu, men med mkt renovering skullle det ju ha kunnat bli. Men maken sa stop för det var inte värt det.

Det hade inte blivit ett bra husköp helt enkelt.

Så nu är vi tillbaka på ruta ett igen. Med det är att vi ev. funderar på att bygga. Vi har första tjing på en helt underbar tomt lite (3 km) utanför stadsgränsen precis vid sjön Mjörn. Med en cykelväg ( och även bussväg) som håller på att byggas precis nuunder hösten. Det finns barn i området och fler nya hus skall byggas där. Alltså ännu fler barnfamiljer. Lantligt men ändå så nära stan. Det bästa av två världar. Jag är ingen skogsmänniska eller så men den här platsen är sååå fin o mysig. Ljust, öppet och sjöutsikt!

Om nu allt är bra så varför bygger ni inte då undrar säkert några? Man är ju lite skrajsen efter alla skräckhistorier om husbyggen som skenar iväg i pris eller byggfusk mm. Nu hade vi inte tänkt bygga värsta lyxiga huset. Snarare ett stort,fräscht och ganska enkelt hus. Så "lyxar" man till det med detaljer och möbler.

Just nu är jag jäkligt sugen på att bygga känner jag! Men är det för att jag "förlorade" budgivningen och för att jag så gärna vill flytta? Får fundera vidare på hur vi skall göra...Kanske ett stort Legohus skulle vara billigt att bygga. Fast ganska kallt att bo i på vintern.;)

bild: BBC via Sköna Hem

5 kommentarer:

m a r i a k o d e n sa...

Hej där! Vi är rätt så lika i mycket...himla trist att ni inte bor i piteå så hade vi kunnat göra en massa kul...förresten så är husen här rätt billiga! å jobb finns det!!! Vi har faktiskt en jordglob ute på gräsmattan som åkte i somras när vi röjde....

Har du facebook? gillar det bättre än bloggen nu förtiden! Där är man mer hemlig.....typ. Nä, nu ska jag ladda inför Idol! Hörs!! Kram!!!

Caroline sa...

Haha, Lego-huset jag. Kul idé.

Jag tycker ni ska bygga om ni har chansen och möjlighet. Anlita en firma med bra referenser som håller koll på allt till er + att du kommer att ha mycket att blogga om ;).

Ann sa...

mariakoden: pite verkar vara en fin o härlig stad. för att ligga i norrland.;)
hade vi inte haft barnen så hade vi varit mer rörliga. vi märker att dom vill rota sig nu.

jasså- finns det jobb däruppe? häromkring finns det mindre jobb än i somras. helt dött på arbetsmarknaden.

men jag har ideér jag o vi får se. man får skapa sig sin egen lycka o framgång.

finns ej på facebook. ännu. skall fundera på det. kanske bra att knyta kontakter där.

ha det så fint!!

kram kramcaroline: ja- tänk att det verkligen byggs ett Legohus i verkligheten! superkul idé!

så du tycker att vi skall bygga? jag vill men vet inte om jag vågar. det är en djungel med husmodeller o man är ju inte så insatt. vi håller på o kollar upp lite mer nu.
det skulle vara onekligen kul! men fasligt långt kvar tills jag kan flytta!!!!

kram kram

a-k sa...

Med din energi och jävlaranamma så tror jag inte det skulle bli några problem med husbygge.

Ann sa...

a-k: klarar tror jag med. men gud så svårt att gallra bland alla hustillverkare!!!
hur skall man kunna bestämma sig???
särskilt när vi inte vill att det skall kosta för mkt.

en annan nackdel är att det kommer att ta så låååång tid! tomten är inte ens avstyckad o sen skall bygglovet beviljas o A-sås är känt för en av dom långsammaste kommuneerna i väst. Det är det som gör mig tveksam. Jag vill (behöver) flytta snart!!;)

kram