2008-12-18

Det går framåt...

Maken lyckades förhandla till sig ett kanonpris på all renovering (alltså vinden, badrummet och trappan) så nu har snickarna installerat sig hemma hos oss och jobbar dag och natt för att bli färdiga så fort som möjligt.

Känns nästan overkligt att hela huset kommer att vara nyrenoverad. Och allt samtidigt. Tidigare har man ju renoverat lite här och lite där. Men den här gången så är allt nytt, fräscht och framförallt färdigt.


Häromdagen stack vi iväg till IKEA för maken blev toktrött på att dörrarna och fläktskåpen inte passade till dom gamla befintliga stommarna. Det var några cm här och där som det skiljde.

Det slutade med att han tog ned allt (och satte upp i förrådet ist) och vi åkte och köpte allt nytt. Så gick det med "vi skall bara fräscha upp i köket".


Dom gamla skåpen. Inget fel på dom och jag tyckte det räckte med att byta handtag och köpa nya luckor. Dom befintliga var inte vita och fräscha utan nikotingula.En mkt arg make som slänger ut hela köket. Det blir enklare så tyckte han. Och snyggare tycker jag.


Dålig kamera men man ser redan att det kommer att bli bra.Det är så mkt snyggare med skåp som går ända upp. Och så mkt mer plats man får oxå.
13 kommentarer:

martina sa...

Halloj! Jag hade gärna skickat en "godispåse" till dig, din lilla stackare som går igenom samma renoveringsstök med dessutom brödrarna bus =)

Men vad skönt att dem jobbar på så ALLT blir fräscht, hahaha det där med att "bara fräscha upp" vi skulle bara öppna en eller två målarburkar och inte renovera. Synd bara att pengarna sätter stopp annars hade jag velat gå loss på källaren och göra den fräsch med badrum och allt.

Ert kök kommer bli kanon, jag tycker också om skåp som går ända upp så man slipper all damm som annars samlas där!

HA EN BRA DAG

Mariakoden sa...

Oj, det blev superfint!
Men så himla arg ser han inte ut att vara....tror att han njuter av att göra dig lycklig!!!
=O
Såg du nytt läge? Vilket snyggt gult golv de la in!!!!
Tapeten var åxå superfin!

Ha det så bra!! Kram!!!

Ann sa...

martina: tack för din omtanke.
detta är ju ett typiskt i-landsproblem vi "lider" av: renoveringsstök.

Ja- det blir helt underbart att få allt nytt o fräscht. Nu ryker pengarna i all fart. Det blir ju så när man väl satt igång projekten.
Det jag ogillade mest med köket var faktiskt den där glipan mellan skåpen o taket. Så mkt utrymme jag ville använda.

ha det så bra o kram!mariakoden: det är redan så mkt bättre. tyvärr syns det inte riktigt hur snyggt det är. enkelt o snyggt. dåligt gammal kamera som inte återger varken ljus eller färger. vi får ta o köpa en ny nu.

maken ÄR arg men är ingen man av stora yviga gester så det syns inte.;)
men du har rätt att han gärna gör sin fru glad.
ärligt talat så "letade" efter en vettig anledning att slänga ut skåpen. vi gillade inte glipan som vi så väl behövde till förvaring.

visst såg jag Nytt läge o idag fick hon till det riktigt coolt till tonåringarna.
golvet var snyggt. även tapeterna var ursnygga. letar efter en mönstrad till hallen. men jag kan inte bestämma mig!!
tro jag kommer att fega ur o ta en "gammal favorit". du får se nästa vecka.;)

kram hela dagen!!

m a r i a k o d e n sa...

...jag kikar in lite så å så å kollar så att ni jobbar på under julen ; )

Ha en skön julhelg!!

Kram!!!

Mari sa...

Men oj vad ni kämpar, nästan så jag blir avis. Älskar ju att hålla på med sånt. Hade jag varit ledig och helt kurant hade jag gärna hjälpt till. Så bra att ni lyckade förhandla och hoppas ni får in sakerna till jul, bara några dagar kvar ju.

Snyggt köket blir och så frächt.
Underbart med helrenovering.

Absolut bättre med skåp utan en massa fettsamlande mellanrum upp till taket + att man kan utnyttja varje millimeter.

Ska snart iväg och jobba, nu är jag inte ledig förrän på julafton.

Kram och ha det så gott!!

mia sa...

Jag håller så med dig. Jag blir så sjukt trött på människor som går omkring och klagar över vad de inte har, inte kan eller inte har gjort - men kom igen. Du andas ju fortf alltså har du en chans att göra det du drömmer om. Den enda stoppar dig är ju du själv! Ggargh! Livet är för kort för att hålla på så.

Jag tror dina barn kommer gynnas av det absolut. Vi bodde aldrig utomlands när jag var liten men vi reste jättemycket och guud, det har ju format hela mig.

Är du redo för julen då? Jag måste erkänna att jag känner av julstressen! Men imorrn ska jag försöka baka både lussebullar och pepparkakor!

Kram Mia

Linda K sa...

vilken skillnad det kan vara på vitt och vitt :D

Malin sa...

Håller med, sååå mkt snyggare med skåp ända upp =). Och i finaste färgen vitt!!

Ann sa...

mariakoden: bra att du kommer att hålla ordning på oss. ifall vi inte skulle vara sugna på att komma in i vårt hus så fort som möjligt.;)

fast flyttar vi inte snart slänger nog svärfar ut oss. ;)

kram o må väl!mari: det skall bli otroligt skönt att få ett eget boende med ens egna saker efter att ha bott lite här o där i 1 år.

nu är vi helnöjda med att ha bytt ut köksskåpen. undrar varför vi inte gjorde det på en gång kan man fråga sig.

ha det så bra på jobbet!

kram kram
mia: jag känner mig oerhört priviligerad över att ha fått chansen att få bo utomlands. Men som sagt så är det inget som nån fixar åt dig, du får ordna ditt liv själv.

och nej- jag har ingen julkänsla. har inte haft det på många år. kanske är det bristen på snö?
sen har vi haft småbarn och då får man prioritera bort alla måsten.

men till nästa år kanske....

kramlinda k: precis! det är stor skillnad på sånt!

kram


malin: gillar oxå vita släta skåp upp till taket. rummet känns behagligare på ngt sätt.

kram

a-k sa...

Bra med skåp ända upp, det finns ju alltid prylar man inte använder så jätteofta som kan stå längst upp som wåffeljärn t.ex. Jag tror inte ni ångrar er i längden att ni bytte hela köket. Det ser ju ut att bli jättebra. Här hemma skulle Christer fixa skjutgarderoben i hallen själv, samt vår specialskåpslösning i badrummet. Vi flyttade ju in i mitten av Augusti och det är fortfarande inte helt klart ännu. Du kanske kan skicka ner snickarna när dom är klara hos dig? ;-) Fast jag måste ju erkänna att det blir fint när Christer gör det, även om det inte går jättefort och nu ska han vara ledig i tre veckor, så kanske blir det äntligen klart.

hallakulle sa...

Det ska bli kul att se när det blir färdigt! :)
Håller med om att det är snyggare när skåpen går ända upp till taket.

Ann sa...

a-k: det mesta som man använder (förutom talltrikar o glas)är ju sånt som kommer fram lite då och då. men man "måste" ändå ha dom någorlunda nära. som våffeljärn o brödrost.
nu fick vi ju nästan 30 cm till att utnyttja. plus allt damm o fett vi slipper städa.;)

min man är oxå superduktig men tyvärr varken hinner man eller orkar. nu vill jag ha allt färdigt innan vi flyttar in annars blir det aldrig gjort för det är omöjligt att bo med barn samtidigt som man renoverar överallt. vi bor ju på sån liten yta.

men det kommer att blir bra den dagen när det är färdigt.

visst kan jag skicka snickarna till dig, dom är ju ändå från Götet.;)

kram
hallakulle: jag tycker oxå det! har inte ens varit i huset på flera dagar så jag vet inte hur det ser ut. inte så mkt har hänt som är synligt än säger maken. mest grundarbete o isolering.

ha det bra!

"M" sa...

Vilken skillnad! Supersnyggt, kul att följa er renovering Ann./M