2008-03-13

Städning och tvättning...Även om man bor i paradiset så måste ändå hushållssysslorna göras. Idag har vi tvättat och städat.

I det här huset skulle man behöva dammsuga jämnt! Minsta matsmula som blir kvar efter frukost lockar genast till sig triljoner myror på ett ögonblick.


Sedan har vi då dom hemska sofforna! Jag säger det här till alla som har den minsta tanke på att skaffa manchestersoffa- GÖR INTE DET! Den luddar av sig så fort man vistas i den. På det här har vi ju våra vilda killar som älskar att gå och hoppa i soffor (dom får ju inte det men vem orkar tjata om sånt hela tiden?)
Det ligger ljusgult ludd överallt på golvet som fladrar omkring som gamla dammråttor. Sofforna luddar mer än en långhårig hund som fäller vinterpälsen!

Som inte det här vore nog så har vi en stor luddig matta i sovrummet, gissa vilt hur mkt DEN fäller?
Här är vår ICKE automatiska tvättmaskin som dom har installerat i duschutrymmet. Kolla in sladdragningen ovanför maskinen! Thailändare och elsäkerhet alltså!
Ack ack vad jag saknar våra automatiska maskiner. Med den här får man göra allt för hand. Typ fylla på vatten, stänga av vatten, tvätta, tömma. Allt om igen tre gånger. För oss tar det typ hela dagen (i bästa fall) för vi glömmer hela tiden av att vi håller på att tvätta.
Det var allt från vår vardag i paradiset...


9 kommentarer:

nadia sa...

Skönt att höra att även Paradiset har sina baksidor. Ha det gott! /nadia

Karin sa...

Åh shit vad härligt ni ser ut att ha det. Kommer du från Thailand eller är ni bara på besök? Är såååå avundsjuk, ser så najs ut!

Anonym sa...

Har hört att det är väldigt billigt med hemhjälp i Thailand. Kanske värt att satsa på så att du slipper tänka på damråttor och tvätt och kan ägna dig åt att bara njuta av er tid i Thailand.

Anonym sa...

dammråttor såklart;)

Anonym sa...

Tjena på er
Ser att ni har det gott därborta. Vädret i Sverige kan ni ju gissa....just det regn. Inte riktigt sant varit någon dag med sol också, våren är på g. Ha det gott
önskar familjen olausson

Jessika sa...

Inget för elsäkerhetsverket :) Underbart hus ni verkar ha fått tag på :)

Familjen V sa...

nadia: ja sånt slipper man aldrig ifrån antar jag ;)


karin: vi skall bo här i 1 år. Långsemester med sol, bad och äventyr ihop är det gäller.


anonym: jo- vi funderade på det men vi är ju hemma så mkt så lite tvätt får vi allt stå ut med. kanske om hemhjälpen kunde passa barnen oxå hade det varit perfekt. men dom billiga hemhjälpen är inte så bra på engelska.


fam. olausson: va kul att höra ifårn er!!! jamen om det är så grått hemma tycker jag ni skall masa er hit genast! här är det sol, sol, sol varje dag.

kramar till er från oss!!jessika: ja det är typ livsfarligt med el överhuvudtaget här. det sprakar ur kontatkten när man drar ut sladdar.
i duschen/tvättrummet så kan man fortfarande duscha! när vi flyttade in så låg sladdarna på golvet, där vattnet rinner ut!!
jisses!!!

Anonym sa...

Min bror är i Thailand just nu och har hemhjälp. De har hemhjälp varje dag mellan kl 8.00 och 16.00De tar normalt åtta kr i timmen men min bror betalar det dubbla för det känns rättvisare. Hon som kommer hem till dem handlar, bäddar städar och passar barnen. Hon kan bara lite engelska men det fungerar ändå jättebra.
/D

Familjen V sa...

anonym: jo då vi har oxå kollat upp vad dom tar. ALLA här i vårt bostadsområde har hemhjälp och dom kostar ingenting. Det är inte pengarna utan vi jobbar ju inte till skillnad från andra här. Så hemhjälp blir lite knasigt. Då blir det att man tittar på när hon städar ;)
Men tack ändå!