2007-11-13

God smak?!


Var inne på Hemfeber och såg en lista (omröstning) över vad som folk ansåg vara God smak respektive Dålig smak.

Här kan man se vad vad som toppar tecken för dålig smak:

1. Plastblommor 47 %
2. Trädgård full av trädgårdskonst 43 %
3. Saloon-dörrar 39 %
4. Heltäckningsmatta 29 %
5. Spetsgardiner 17 %
6. Möbler i skinnimitation/gökur 15 %
7. Takfläkt 13 %
8. Spegelvägg 12 %
9. Porslinsfigurer 11 %

Oh my - är mina saloon-dörrar fula??

Vad det kanske därför vi inte fick ännu mera dinero för huset??

Nää men ärligt talat: hur många har saloon- dörrar (utanför amerikanska vilda västern eller salooner)??
Detta inlägg skrevs inte för att klanka på någons smak eller inredning utan för att jag undrar varför folk har svarat saloon-dörrar. Jag har aldrig sett sådana dörrar i folks hem.
Never. Ever.

Hur kom så många på att svara just det??
bild: collaget är gjort med hjälp av Google, som faktiskt inte hittade en bild på saloondörrar om det inte gällde duschar.


11 kommentarer:

Lillan sa...

Och jag som just har läst att det kommer bli inne med porslinsfigurer igen (helt seriöst faktiskt).
Jag tycker porslinsfigurer med historia kan göra en del för hemtrevnaden, så jag kommer med andra ord att vara inne snart!
Kram
Lillan

tina sa...

Visst är virrvarr snyggt!!!!!!! Vilket bra tips att ha det som stänkskydd också...låter så snyggt tillsammans med vita skåp! NU vill jag ha ett vitt kök=)=)
Trevlig helg pådej!
Tina=)

Anonym sa...

Fotöljen på bilder är en riktig klassiker! Love it! Tyvärr alldeles för dyr...

Mys liv och hem sa...

Jahg har faktiskt hittat planschen på Moderna museet.Mina föräldrar är där nu så de skulle köpa den åt mig.Jag är så glad.Jag trodde det skulle vara skitsvårt att få tag på den och så var den bara ett telefonsamtal bort.Tack för att du lämnade din kommentar hos mig.Jag har en takfläkt,men lite snyggare och mindre än den på bilden så jag har nog lite dålig smak ;-)Ha en trevlig helg

Linda P sa...

Men duuuu, var kan jag få tag på saloondörrar till duschen???? Måste ha!!!!!!!!!!

ann sa...

lillan: huvudsaken är att man gillar sina saker!! Luciatåget fr. Rörstrand i inlägget innan är ju hur söt som helst o kan tänkas få flytta in här (om den inte var så dyr)!
Man kan inte bara säga att det och det är fult, det är hur det passar in i resten av hemmet som räknas.
Du kommer att vara så hipp snart ;)

kram!!

tina: jadå deras kök var hur snyggt som helst!! Inget överdådigt utan enkelt och såå snyggt! Det konstiga är att av alla nyrenoverade kök jag sett live och bilder på så har INGEN haft den lösningen!! Vilket är jättekonstigt. Det är relativt billigt och superpraktiskt. Lätt att tvätta av o lätt att sätta upp.
Visst är det konstigt??
Trevlig helg på dig oxå!


anonym: ja fåtöljen är det enda snygga i collaget ;) Vilket inte var meningen, utan det var fokus på spegelväggen!
Japp- svindyr!


mys liv o hem: Va bra!!! Det är klart man kan köpa den där.
Själv tänkte jag få den uppmålad på duk (i mindre storlek) när vi är i Thailand. Har hört att det finns många Roy Lichtenstein- kopior och målare där.

Grattis till köpet och hoppas få se den hemma hos dig snart!

linda p: det är bara att Googla saloondörr så får du upp duschkabiner ;)
Lycka till!!!

Åsa.S sa...

Men vaddå, saloondörrar skulle nog kunna vara riktigt läckert på rätt ställe!

Sara sa...

Kul läsning och jag kan bara hålla med gällande listan. Mina föräldrar bor i ett gammalt hus och när de köpte det fanns där tro det eller ej, saloondörrar! Så himla fult och de tog vi naturligtvis ner. Huset köptes av ett danskt par,fast jag vet inte om det säger nåt, haha.

ann sa...

åsa s: säkert jättefint och framför allt praktiskt i rätt miljö. Min undran var snarare varför så många kom att tänka på just saloon-dörr när det är ngt så ovanligt!


sara: åh- äntligen ngn som har haft en saloon-dörr! ;)
Jag hade inte heller behållt den och ang. danskar så verkar dom ha bra smak i tv/filmer och tidningar. Så har vi ju Arne Jacobsen och en massa snygga danska designer.
I verkligheten är det nog en annan femma ;)

Linda sa...

Just den listan hörde jag om på ett föredrag med Isabelle Halling från Äntligen hemma som länsförsäkringar ordnade... Hon sa att hon själv prickade in 8 av 9 och att man ska tänka på att inreda för sig själv och inte förandra. Lät bra tyckte jag, även om jag har väldigt svårt för trädgårdstomtar : ) Fin blogg förresten och tipset om banden ska jag koma ihåg, bra gå bortpresent till barnfamiljer!

Tessan sa...

Hej, jag håller på med ett projekt om belysning, scensättning och identitet i det danska hemmet. Jag försöker göra lite research på god smak och hamnade här. Fin blogg förresten. Jag hoppades att någon här ville säga vad de har för tankar om mina något röriga tankar. Varför har vissa objekt legitimitet som "god smak"? Hur kommer det sig att det är sådan desighysteri över att ha de "rätta" grejerna. Hur och när blev den viktigaste (-kan frågasättas , jag vet) funktionen i vårt hem, att få godkänt eller kanske ännu bättre..! av grannen ? Jag scensätter själv mitt hem, eller jag gör mitt hem personligt, tycker bara att det går lite överstyr ibland. Jag kan skriva om det här i all evighet, men jag har bara åtta veckor så om Du har några tankar eller ideer om detta, kan du inte skriva ner dem. Så kanske mina röriga tankar faller på plats.