2007-01-08

Busiga barn...

Har inte haft ork eller lust att blogga i helgen. Har känt mig lite låg och omotiverad. Det är inget särkilt med mig bara så där "uttråkad" eller vad man säger. Min man säger att det beror på att jag inte har någon hobby. Måste aktivera mig mer, börja göra saker som jag mår bra av.
Nuförtiden är jag alltid lite småirreterad, stressad och trött. Mina barn är som små vilda apor och busar ständigt.
Jag har helt tappat greppet om dom och vet inte vad jag skall göra för att lära dom (lite) vett och etikett.
Vi har bestämt oss för att ta i med hårdhandskarna och "forstra" dom. Gap och skrik kommer inte att tolereras. En varning sedan åker vi hem och dom skall lära sig det.
Är vi hemma hos andra så skall vi be folket att säga till barnen på skarpen, det är det enda som hjälper. Min bästa kompis man säger till vad som gäller hemma hos dom typ inte pilla på videon, hoppa i soffan och mina barn respekterar det och lyssnar på honom.
För det mesta är dom supergoa och underbara killar, problemet är när man "ställer krav" på dom eller är hemma hos andra.

3 kommentarer:

jenny sa...

Det är precis samma härhemma hos oss -barnen kan bli så busiga ibland och detkan göra mig galen. Trots jag säger många gånger att sluta lyssnar de inte. Men när pappa säger till så lyssnar de. Varför förstår jag inte. Men vi gör verkligen så gott vi kan, inte lätt ibland.. Det med att hitta en hobby, din man har rätt. Du borde ta och kolla efter vad du vill ha för hobby. Kram!

Anonym sa...

Hej Annsan,
Känner också behovet av en hoppy väldigt starkt men vad fasiken ska man intressera sig för??? och när????
Kan inte ens komma på något som verkar lockande, började därför att plugga istället - bra på ett sätt men det är ju inte så att man skrattar ihjäl sig medans man sitter med näsan i böckerna precis.... :)
Lillan

tasstaylor sa...

jenny: konstigt nog så är det alltid skönt att höra andra har samma "problem". Mina barn lyssnar ALDRIG på mig, mer på min man.För det mesta är dom goast i världen men väldigt bestämda och envisa. Och högljudda...

Lillan: Jag SKA göra ngt nu i vår. Funderar på Pilates kurs. Skall kolla om jobbet sponsrar det. Inte gratis precis, men avslappnande och bra träning.
Nej- man skrattar inte ihjäl sig över läxor precis men du är jätteduktig som klarar det med jobb och barn. You go girl!!!